Mångfald och inkludering för ett framgångsrikt företagande

Hård konkurrens, värderingar och digitalisering ställer helt nya krav på framtidens ledarskap. Men hur påverkar normer ledarskapet samt rekryteringen av nya ledare? Hur kan ett mer inkluderande ledarskap förändra företagen i Sverige?


Flera studier visar hur ledare i Sverige omedvetet påverkas av sina normer och föreställningar. Detta påverkar i hög grad vilka som rekryteras till olika positioner i näringslivet. Etniska fördomar slår hårdare mot personer födda utanför Europa. Svenskfödda har fyra gånger högre chans att kallas till intervju. Och män är mer benägna att kontakta andra män för en första arbetsintervju än att kontakta kvinnor. 


På VA Kvinnas seminarium den 28 november i samarbete med SJR diskuterar vi hur normer påverkar ledarskapet och rekryteringar till ledande positioner - vad vi kan göra åt det med ett mer inkluderande ledarskap. Ishtar Touilat, vd och grundare av Futuristas , talar om hur det är att vara ledare utan att tillhöra normen samt om sitt mångfaldsarbete som ung kvinnlig ledare.


I samarbete med SJR


Datum: 28 november
Tid: Kl 08.00-09.30 (programmet startar kl 08.30)
Plats: Helio GT30, Grev Turegatan 30, Stockholm
Pris: Kostnadsfritt


Varmt välkommen!

Image

Ishtar Touilat, 
​vd och grundare av Futuristas

Ishtar Touilat har bland annat blivit utsedd till Framtidens Kvinnliga ledare av organisationen Ledarna, Årets It-Kvinna av Tieto samt fått Global Woman Awards av Global Woman Inc och utsetts till en av Sveriges supertalanger av Veckans Affärer.

I samarbete med:

Kontakta oss

Image

Felicia Fazzi
Projektledare

felicia.fazzi@bonniernews.se

Helio GT 30
Grev Turegatan 30, Stockholm 114 38, Sweden