Vem får 2019 års E-prize?

E-Prize är Sveriges största energipris för näringslivet, instiftat av Eon och Veckans Affärer. I år delas det ut för elfte året i rad! Den 10 oktober blir det stor prisutdelning i Stockholm med mingel och gäster, Erik Andersson, kock och Christina Lindbäck, hållbarhetschef på NCC Sverige.


Erik Andersson var under flera år kock på en Michelinrestaurang i Skåne. Idag driver han tillsammans med Ellinor Lindblom Malmörestaurangen Spill, som serverar luncher av matsvinn. Hör hans vision om den egna restaurangen och drivkraften att förändra en bransch. 


Christina Lindbäck är hållbarhetschef på NCC Sverige. Hon är en av de tyngsta profilerna att driva på en omställning av byggsektorn till att bli mer klimatsmart. I år nominerade Aktuell Hållbarhet Christina till priset Sveriges bästa hållbarhetschef. Hon har en en plan för en fossilfri bygg- och anläggningssektor och vill påskynda Sveriges omställning mot en cirkulär ekonomi.


Tre vinnare ska under kvällen koras inom kategorierna Energieffektivisering, Förnybar energi och Hållbara transporter. En av finalisterna får också ta emot Folkets pris, som röstas fram på va.se med start från 19 september. 

Här är årets stolta finalister:

Energieffektivisering
Altered
Friendly Building
Ngenic

Förnybar energi
Epishine
Greenbyte
Nilar

Hållbara transporter
Einride
Elonroad
APR Technologies

Erik Andersson

Erik Andersson

Restaurang Spill, Malmö
Christina Lindbäck

Christina Lindbäck

Hållbarhetschef, NCC Sverige
Åsa Uhlin

Åsa Uhlin

Moderator, Veckans Affärer

I samarbete med:

Kontakta oss

Image

Hans Schmidt
Projektledare

hans.schmidt@bbm.bonnier.se

Kapitel 8
Klarabergsviadukten 90, Stockholm 111 64, Sweden